طراحی و اجرای آبیاری قطره ای زمینهای کشاورزی نوار تیپ
نکاتی قبل از نصب نوار تیپ در مزرعه
همانند سایر روشهای آبیاری تحت فشار، طراحی و اجرای آبیاری قطره ای زمینهای کشاورزی نوار تیپ با در نظر گرفتن مبانی هیدرولیکی دقیق و همچنین اجرا و نگهداری مناسب سیستم. جزو عوامل کلیدی برای موفقیت این روش می باشد. توجیه اقتصادی و بهره مندی از مزایای آن توسط کشاورزان محترم محسوب می شود. لذا پیشنهاد می شود که کشاورزان محترم قبل از هر اقدامی با کارشناسان ذیصلاح در زمینه سیستم آبیاری نوار تیپ، مشورت کافی بعمل آورند.
قبل از نصب نوار تیپ، خاک مزرعه بایستی کاملاً شخم خورده و فاقد کلوخ و قطعات درشت باشد. همچنین تسطیح نسبی زمین و شیب بندی آن ضروری است. توصیه میشود که شیب زمین از ۱ درصد تجاوز نکند. در مورد کشت محصولاتی نظیر گندم (بویژه در شرایط شور)، توصیه می شود که مرزهای قطعات آبیاری سنتی حتی الامکان حذف نشوند. تا در مواقع ضروری بتوان آبیاری تکمیلی غرقابی نیز انجام داد.
پیش بینی و نصب ایستگاه پمپاژ، قرارگیری لوله های اصلی و فرعی، شیفتهای آبیاری، شیرفلکه ها و سایر اتصالات مربوطه نیازمند محاسبات فنی و دقیق است.
بهترین و پر بازده ترین روش آبیاری قطره ای
یکی از بهترین روش ها برای افزایش راندمان تولید گندم که در مراکز تحقیقاتی هم تایید شده است. آبیاری قطره ای با نوار تیپ است. مهمترین تفاوت آبیاری قطرهای با سایر روشها در این است که بین تبخیر-تعرق و مقدار آبی که باید به زمین داده شود. در یک دوره زمانی محدود (۲۴ تا ۷۲ ساعت) توازن برقرار میشود. این امر باعث میشود با توجه به محدود بودن میزان آب در دسترس، بیشترین بهرهوری از آب انجام پذیرد.
این روش هر چند از نظر هزینه کمی بالاتر است. اما با انتخاب ۷۰ سانتی متر فاصله نوار ها ، ۹۰ متر طول لترال ها و ۲۰ سانتی متر فاصله سوراخ های آبده بالاترین راندمان را می دهد.
هر هکتار گندم چقدر نوار تیپ لازم دارد
برای هر هکتار گندم، حدود 20 هزار متر نوار تیپ لازم است. این مقدار معادل 20 رول نوار تیپ به طول 1000 مترمی باشد. این محاسبات به شما ایدهای دقیقتر از مقدار نوار تیپ مورد نیاز برای هر هکتار گندم ارائه میدهد. البته توجه داشته باشید که در عمل، ممکن است مقادیر دقیق تری بر اساس شرایط محیطی و نیازهای گیاهان گندم متغیر باشند.
مزایای آبیاری گندم به روش قطرهای
صرفهجویی در مصرف آب، کاهش نیاز به بذر، افزایش تناژ گندم، کاهش هزینهها، افزایش کمیت و کیفیت محصول، امکان توزیع کود و سم از طریق آن، بیتاثیر بودن وزش باد، کاهش تبخیر از سطح خاک، عدم وجود رواناب سطحی و کنترل نفوذ عمقی از جمله مزایای این روش است.
https://www.instagram.com/tv/CeHMkHzj5tV/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
نظرات :