صرفه جویی در مصرف آب با اجرای آبیاری قطره ای ذرت
صرفه جویی در مصرف آب با اجرای آبیاری قطره ای ذرت، آبیاریهای نوین به شكل تحت فشار و به دو روش آبیاری قطرهای و بارانی انجام میشود. بهره وری آبیاری بارانی تا 70 درصد و آبیاری قطرهای تا 95 درصد است. در سیستم آبیاری بارانی تا 20 درصد و قطره ای تا 5 درصد آب هدر می رود.
آبیاری صحیح و استفاده بجا و متعادل از این مایع حیاتی در برهه ای كه خشكسالی بیداد می كند ضروری است. زیرا بخش زیادی از آبی كه می تواند مورد استفاده گیاهان قرار گیرد به علت نبود آشنایی كشاورزان با روشهای صحیح آبیاری به هدر می رود.
برای رفع این مشكل می توان با استفاده از روشهای جدید آبیاری، آب موجود را به نحو كاملا مفید در دسترس گیاهان قرار داد. از جمله این روشها، ابیاری قطره ای است كه نوعی آبیاری تحت فشار است.
مزایای آبیاری قطره ای ذرت
صرفه جویی در مصرف آب با اجرای آبیاری قطره ای ذرت. اجرای هر هكتار آبیاری تحت فشار حدود سه هزار و 500 مترمكعب آب صرفه جویی می شود. نتایج یک مطالعه به مدت ۳۰ سال، نشان داد که در خشکسالی ها و مصرف کمتر آب (کم آبیاری)، میزان تولید ذرت در کشت اورگانیک، حدود ۳۰ درصد بیش از مزارع غیر ارگانیک می باشد. روش کشاورزی ارگانیک به حفظ رطوبت خاک، افزایش تراز آبهای زیرزمینی و جلوگیری از ورود آفتکشها به نهرها و دیگر منابع آب کمک میکند.
https://www.instagram.com/tv/CeHMkHzj5tV/?
استفاده از بهترین سیستم های آبیاری
استفاده از آبیاری قطره ای، تبخیر را کاهش داده و راندمان مصرف آب ۸۰ درصد بیش از روش آبیاری سنتی است. در سیستم آبیاری قطره ای، آب به ریشه گیاهان بهتر می رسد و رشد محصول بیشترخواهد شد.
در حالی که بسیاری از کشاورزان در نقاط مختلف جهان، آبیاری محصولات خود، به روش غرغابی انجام می دهند. اثرات زیست محیطی پساب کشاورزی ناشی از عدم صرفه جویی در آب ، به مشکل بزرگی در کشاورزی تبدیل شده است. تلفات آب می تواند منجر به فرسایش خاک، آبیاری بیش از حد محصولات و هزینه های غیر ضروری شود.
با بهینهسازی مصرف آب، نه تنها نقش خود را در حفظ یکی از با ارزشترین منابع طبیعی ایفا می کنیم. بلکه میتوانیم با آب کمتر، محصولات سالمتری تولید کنیم.
نظرات :